2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

Atviras laiškas KLAF viceprezidentei

Miela Raimonda,
vakar sužinojau, kad esu paskirtas Klaipėdos moksleivių lengvosios atletikos varžybų LAF taurei laimėti vyriausiuoju sekretorium. Nemaloniai nustebau.
Buvau tiesiog pastatytas prieš faktą – dokumente, kurį pasirašėte Jūs, Klaipėdos lengvosios atletikos federacijos viceprezidentė, ir kuris, matyt,  yra išplatintas mokykloms, juodu ant balto parašyta, jog varžybų sekretoriumi esu aš, ir nurodyta, kad paraiškas mokyklų komandos turi siųsti į mano klubo “Maratonas” elektroninį paštą.
Kad atėjo žinutė ištikimoji planšetė pranešė tą pačią minutę, nes vis dar turiu priėjimą prie federacijos elektroninio pašto dėžutės. Pažiūrėjęs, kad atsiųstas dokumentas – ateinančių varžybų nuostatai, o be to nebuvo adresuotas niekam, vadinasi visiems federacijos nariams, neskubėjau peržiūrėti tų nuostatų, nes tuo metu dirbau bene 3-jose pareigose Lietuvos vaikų ir jaunučių daugiakovių pirmenybėse: vyr. sekretoriaus, bėgimo rungčių sekretoriaus, išvedžiotojo bei dar teko pabūti ir finišo teisėju. Tiesa, Kristina, kuri yra paskirta vyriausia teisėja, per daugiakovių varžybas lyg ir kvietė (ar prašė) “pabūti” sekretoriumi varžybose, bet dėl tos pačios priežasties (buvome abu užsiėmę daugiakovių varžybomis) dalykiškai ir nepasišnekėjome.
Prieš du metus, kai dar vyko federacijos valdybos posėdžiai, viename iš tų istorinių ir legendinių posėdžių aš akcentavau, kad taip atmestinai vykdyti moksleivių varžybas, kaip iki šiol, negalima. Laikai keičiasi, vaikai keičiasi, o mes kaip vykdėme varžybas dėl paukščiuko, taip ir vykdome, darydami antireklamą savo sporto šakai, lyg siekdami atpurtyti vaikams norą bėgioti, šokinėti, mėtyti.
Pabaigai noriu paklausti, ar yra koks federacijos tarybos nutarimas skirti mane sekretorium, ir jei taip, tai ar tai yra įsakymas, ar nurodymas, ar prašymas? Gal jis yra kur paskelbtas, o gal buvo išreikštas žodžiu? Esate minėjusi, kad teisėjauti mes privalome pagal tarnybines instrukcijas, bet čia Jūs kalbate apie BĮ Klaipėdos miesto sporto centrą. O kaip yra KLAF organizacijoje?
Ateityje prašau apie visokius paskyrimus į tokias atsakingas pareigas informuoti laiku, nes pasiruošti tokiam darbui trunka laiko.
Teisėjauti šiose varžybose neatsisakau bet kurioje pozicijoje, nereikalaujančioje keleto dienų pasiruošimo.  Apie tai jau kalbėjome su varžybų vyriausia teisėja. Tiesa, norėčiau ten, kur galima matyti bėgančius vaikus ir turėti galimybę pakviesti į treniruotes. Tokios galimybės neturėjau jau penketą-šešetą metų.


Pagarbiai,               
Romas       Data (2012-03-19)                          parašas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą