2010 m. gegužės 6 d., ketvirtadienis

Sezonas naujas - problemos tos pačios

Rytoj Klaipėdos lengvatlečiai miesto sezono atidarymo varžybomis pradeda eilinį kažkelintą sezoną.

Tiesa, stadione jau vyko kelios varžybos; balandžio 17 dieną vykusios metikų varžybos vadinosi Klaipėdos ilgų metimų žiemos pirmenybėmis, o gegužės 4-5 dienomis vyko Mero taurės moksleivių keturkovės varžybos. Be to, grupelė lengvatlečių savaitgalį viešėjo Liepojoje, kur dalyvavo atnaujintose "Liepojos taurės" varžybose. Didžiosios Britanijos studentų čempionu tapo rutulio stūmikas Rimantas Martišauskas, o už Atlanto besimokanti Eglė Staišiūnaitė pasiekė solidų asmeninį 400 m barjeriniame bėgime (59.89).

Tad pirmieji įrašai statistikos skiltyse padaryti, tačiau oficialiai sezonas atidaromas ryt. Sezonas naujas, bet, deja, problemos senos.

Pirmiausia, šokiravo "dosnūs dėdės", skirstę savivaldybės biudžeto lėšas kūno kultūros ir sporto plėtros programoms remti, atseikėję miesto lengvosios atletikos federacijai "sporto veiklos plėtojimui, aukšto sportinio meistriškumo sportininkų ruošimui bendradarbiaujant su Europos sporto organizacijomis" bei dviejų varžybų - tarptautinėms J.Putinienės ir B.Viluckio taurės varžyboms ir Maniežo taurės varžyboms iš viso 1500 Lt !!! Neįtikėtina, nors akivaizdu.

Toliau. Kiek stadionas beįsisavintų lėšų besiremontuodamas ir beatsinaujindamas, lengvaatlečius stadione net kampininkais sunku pavadinti, nes jokio kampo jie ten neturi. Jokio kambarėlio 16-ai dirbančių trenerių. Rūbines atstoja futbolo komandų atsarginių suoleliai stadione; tiesa, persirengimo kambariais naudotis galima, bet tik tada, kai jomis nesinaudoja "Atlanto" ar "Klaipėdos" futbolo komandos.

Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad turime bene geriausiai sutvarkytą žiemos bazę - maniežą - Lietuvoje ir palankias darbo sąlygas. Tik vėl - treneriai savo kampo neturi ir ten. Prieš išnuomojant patalpas komercinėms struktūroms treneriai turėjo ir trenerių kambarį, padalintą į dvi dalis, ir metodinį kabinetą. Dabar, vėl atsilaisvinus patalpoms, laukiama naujų nuomotojų, o treneriai naudojasi kelių kvadratinių metrų kambarėliu perpus su medicinos seserimi.

Beje, sezono atidarymo varžybos prasidėjo jau šiandien vienintele rungtimi - šuoliais su kartimi. Jos vyko .... manieže. Kartininkų treneriai nutarė šiemet nevežti sektorių čiužinių į stadioną, motyvuodami tuo, kad inventorius stadione neprižiūrimas, čiužiniai dažnai mirksta neuždengti po lietum, šuolių sektorius kartą buvo apgadintas paleisto naktį pasiganyti stadiono sarginio šuns. O ir, esą, nėra tikslo kraustyti sektoriaus iš maniežo, nes šiais metais Klaipėdai respublikinė federacija neskyrė nė vienų amžiaus grupių pirmenybių. Po pernai vykusių Lietuvos jaunių pirmenybių išvykstantys federacijos atstovai perspėjo, kad artimiausiu metu Klaipėdos stadione pirmenybių nerengs. Lieka tik spėlioti, kas jiems nepatiko: ar skylėti ir suplyšę nusidėvėję takeliai, naftos produktų tvaikas iš naftos tankų ar vėjuoti Klaipėdos orai. O vienos pirmenybės namuose leistų sutaupyti sumą, paminėtą šiek tiek anskčiau šiame rašinyje.

O be to, niekaip pavasaris nesugrįžta... Tad greičiausiai ryt stadione neišvysime neseniai iš stovyklos Portugalijoje sugrįžusios greičiausios šalies sprinterės Linos Grinčikaitės. Tačiau dalyvauti varžybose pareiškė norą ne tik Klaipėdos apskrities atletai, bet ir kauniečiai bei vilniečiai, ta dgal nebus taip nuobodu.

Romas Beržinskas, miesto lengvosios atletikos vyr. treneris


1 komentaras:

  1. Reiketu pasidometi kas tie ,, dosnus dedes'' ir kaip jie ten viska skirsto. Reikia pavardziu. 1500Lt tai yra nuzeminimas. Visada galima rasti pinigu. Ju tai yra azuoliuku sodinimui Afganistane. Beda tai kad miesto ar valstybes valdybas jau tapo kleptokratu klubu. Duodu galva kad tie dedes kurie skirste pinigus padare ,,otkata''. Kitaip ir negali buti.
    O nuzeminimas tesis... cia kaip pornografiniame filme. Vaizdai tik astres. Bus naikinami treneriu etatai, uzdaromos sporto mokyklos. Pasiteisinima jie visada tures. KRIZE - SIRSE. Arba P. Kaip norite. Gaila tu vaiku, kurie nukencia. Matai ju veidus miesto krose, matai kad jie stengiasi, turi ugneles - NORI SPORTUOTI. Bet ir vel ,,dosnuse dedes''. Kazkaip reikia su jais susitvarkyti

    AtsakytiPanaikinti