2013 m. rugpjūčio 30 d., penktadienis

Įvyko: sprendimui atkurti lengvosios mokyklą pritarta!

          Ketvirtadienį, rugpjūčio 29 d., 12:15 Klaipėdos miesto savivaldybės taryba pritarė sprendimui įsteigti biudžetinę įstaigą Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokyklą.
         Tikriausiai ne taip čia svarbu, kad oficialiai tai pavadinta steigimu, o ne atkūrimu. Projektą pristatęs sporto skyriaus viršininkas Mantas Bagočius neminėjo, kad lengvoji atletika turėjo gerai veikiančią mokyklą, kuri vienos reformos metu buvo uždaryta, o sporto šaka įgrūsta į kolūkį, vadintą BĮ Klaipėdos sporto centru, tačiau pažymėjo, kad centre lengvąjai buvo skirta nepakankamai dėmesio. Gal ir teisingai: to kas buvo - neatkursi, į tą pačią upę neįbrisi...
Nors po projekto pristatymo kilo diskusijos, tačiau jos daugiau lietė sporto pertvarką apskritai, o lengvosios mokyklos steigimo klausimas strigo tik keliems aršiausiems pertvarkos priešininkams. Nemažai tarybos narių abejoja pertvarkos tikslingumu, ir to jie neslepia, tačiau lengvosios atletikos klausimu tų abejonių beveik nebuvo. Priešingai: pasisakiusieji parodė, kad supranta sporto šakos bėdas, lūkesčius bei poreikį keisti(s). Skirtingai, nei mums ilgą laiką aiškino dabartiniai (buvę?) sporto šakos administratoriai: esą, niekam Ten sportas nerūpi, niekam mes neįdomūs, nieko Jie nesupranta ir nenori suprasti, ir paaiškinti Jiems nieko neįmanoma. 
            Mokykla turi pradėti veikti 2014 metų sausio 1 dieną. Iki to dar reiks nuveikti formuojant (kuriant) mokyklos struktūrą, ir čia svarbu, kas imsis vadovauti kūrimo procesui ir apskritai mokyklai. Mokyklos direktorius bus renkamas konkurso būdu ir, reikia manyti, kad kandidatų atsiras. Ir iš tų, dėl kurių neveiklumo ar nekompetencijos ir prireikė daryti sporto pertvarką. Tačiau lengvosios atletikos treneriai jau pareiškė savo nuomonę, kad tie, kurie buvo atsakingi už sporto šakos vystymą ar galėjo padėti ir nieko nepadarė, neturėti pretenduoti. Belieka tikėtis, kad politikai bei savivaldybės administracija bus pakankamai išmintingi, kad suprastų, jog pasirinkus netinkamą kandidatą, visa pertvarka nueis šuniui ant uodegos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą